Alkoholmisbrug

Alkoholmisbrug kan ramme alle

Det handler ikke kun om at stoppe sit alkoholmisbrug, men om hvordan man lever et liv uden et alkoholmisbrug. Det er meget svært at sætte sig ind i det mareridt det er, at befinde sig i et alkoholmisbrug. Pårørende sammenligner nogle gange et alkoholmisbrug med, at holde op med at ryge, taler om tømmermænd eller anfægter alkoholmisbrugerens viljestyrke, da det er utrolig svært for mennesker, der ikke selv har været i et alkoholmisbrug, at sætte sig ind i alkoholikerens følelser.

På Behandlingscenter Møllen har alle ansatte haft et alkoholmisbrug og gennemført minnesotamodellen. De ved derfor hvad der vil sige at have et alkoholmisbrug og ikke mindst hvordan man kommer ud af et alkoholmisbrug. Den skyld, nedværdigelse, angst, depression, ensomhed og magtesløshed som forårsager, følesen af at føle sig anderledes, på grund af sit alkoholmisbrug, er svær at beskrive.

Når man har et alkoholmisbrug føler man ofte, at er man den eneste i verden der har dette problem og at vedkommende bliver "misforstået". Denne følelse er typisk i et alkoholmisbrug, og den eneste vej ud er at søge hjælp. Selv om de nærmeste prøver at konfrontere han eller hende der har et alkoholmisbrug, benægtes alkoholmisbruget, da det simpelthen er for svært for alkoholmisbrugeren at se virkeligheden i øjnene og fordi tanken om at skulle undvære alkohol er uudholdelig når man har et alkoholmisbrug. Det kan derfor være meget svært for de pårørende, at motivere en alkoholmisbruger til at stoppe sit alkoholmisbrug!

Alkoholmisbrug - Pårørende og alkoholmisbrug

Som pårørende er det deprimerende, at se på udviklingen af et alkoholmisbrug hos et menneske man holder af. Derfor er det vigtigt at søge hjælp! Mange pårørende søger hjælp hos lægen som noget af det første, i deres forsøg på at afhjælpe det alkoholmisbrug der fylder deres hverdag. Hermed starter ofte en opslidende proces, der kan forløbe over flere år for at komme ud af deres alkoholmisbrug. Når alkoholmisbrugeren uden synlige resultater har været igennem lægens foreslåede antabuskur og måske psykologens terapi, samt psykiaterens antidepressive medicin, efterlades de pårørende med en følelse af håbløshed. Deres mor, far, mand eller kone står stadig med et alkoholmisbrug! Under processen håber de pårørende at det alkoholmisbrug som overskygger deres liv er i bedring, eller at misbrugeren kan få et forbrug der kan styres.

Under alle forsøgene fokuserer de pårørende typisk på de små lyspunkter som:

  • Ham/hende med et alkoholmisbrug har været ædru 3 dage, i en uge eller i en måned.
  • Ham/hende med et alkoholmisbrug har snakket med lægen og fået lykkepiller.
  • Ham/hende med et alkoholmisbrug har lovet at drikke mindre.
  • Ham/hende med et alkoholmisbrug har lovet at opføre sig pænere til fester, hjemme, mv...

 

Gang på gang bliver man som pårørende skuffet og frustreret!

Alkoholmisbrug rammer hele familien og ikke kun den med et alkoholmisbrug. De mange nyttesløse forsøg er en opslidende proces, der i mange familier ender med skilsmisse, ægtefæller og børn der mistrives, job der mistes og et alkoholmisbrug der fylder mere og mere og misbrugeren kommer længere og længere ud i sit alkoholmisbrug.

Der skal professionel og målrettet hjælp til, når et alkoholmisbrug skal stoppes og alkoholikeren skal have hjælp til at forblive ædru! Når det lykkes at blive ædru er forudsætningen for ikke at starte et alkoholmisbrug igen, at man har det godt med ikke at drikke. Hjælp til at leve livet i stedet for bare at overleve, kræver professionel hjælp fra nogen der ved hvad det drejer sig om. Det handler ikke kun om at stoppe sit alkoholmisbrug, men om hvordan man lever et liv uden et alkoholmisbrug. Der er ikke tid til at eksperimentere med lette løsninger. Det kan i værste fald koste menneskeliv, at der ikke bliver truffet en endegyldig beslutning om at misbrugeren skal have den rigtige hjælp til at komme ud af et alkoholmisbrug.

Læger og psykologer er gode til det de er uddannet til. De er ikke uddannet til at behandle et alkoholmisbrug!

Alkoholmisbrug

Her på hjemmesiden kan du finde information om vores behandlingstilbud. Hvis du eller en af dine nærmeste har et Alkoholmisbrug opfordres du til at læse om emnet og kontakte os for detaljer. Alkoholmisbrug rammer mange mennesker, i alle samfundslag, og det kan forekomme at være en umulig opgave, at slippe ud af det igen. På Behandlingscenteret hjælper vi mennesker ud af deres alkoholmisbrug. Vi anvender Minnesotamodellen til at behandle alkoholmisbrug, og ca. 80 % kommer helt ud af deres alkoholmisbrug.