Pårørende og Familiebehandling

 Pårørende og Familiebehandling

Om familiebehandlingen

I behandlingen er inkluderet et tilbud om deltagelse i et familiekursus á 3 dages varighed med overnatninger og fuld forplejning. Tilbudet gælder for 1 pårørende.
I familiebehandlingen introduceres de pårørende for alkoholismens mekanismer og lærer, hvordan man passer på sig selv! Som pårørende har man det nemlig med at blive opslugt af alkoholikerens liv og behov.

På sidelinjen

Det er hævet over enhver tvivl at en alkoholikers nære pårørende er meget berørte af den selvdestruktive adfærd hos alkoholikeren de har overværet, og ofte befundet sig midt i.
De pårørende har mange sår, som trænger hårdt til at læges. Derfor er det meget vigtigt, at de pårørende får del i den helbredende proces, som er sat i gang med behandlingen. Det er uendelig svært at være vidne til den selvdestruktion, som den afhængige så effektivt har været i gang med...

Alligevel håber og tror alle vel det bedste, men rollen som vidne er fyldt med tvivl, uvished, håb og tro, ofte efterfulgt af skuffelser. Bedst som man troede... Mange er af gode grunde ikke i stand til fuldt ud at gennemskue alkoholikerens manipulerende løgne og benægtelser - selve problemet lader sig vanskeligt konkretisere og identificere.

Arbejdspladsen

Arbejdspladsen opdager eller mærker oftest problemet langt senere end familien. Jobbet er den sidste bastion, alkoholikeren risikerer eller lader falde. Ud over at give en social anseelse og facade, er arbejdspladsen det økonomiske grundlag for en fortsættelse af afhængigheden.
Har du selv, eller en du holder af et problem? Det kan være at din far eller mor drikkerog at du derfor ha brug for en at tale med.

Hvis du gennem læsning af de foregående sider har fået bekræftet nogle af dine værste anelser bare en lille smule, anbefaler vi dig at kontakte os. Du er altid velkommen til at kontakte os helt uforbindende og ANONYMT på DøgnTelefonen 7026 1224 Sammen kan vi drøfte problemet nærmere og snakke om, hvad du kan gøre i den aktuelle situation.

Behandlingscenter Møllen
DøgnTelefon 7026 1224

Behandlingscenter Møllen